Οικολογικές τσάντες

Tι είναι οι non woven οικολογικές τσάντες;

Οι non woven τσάντες μοιάζουν να είναι κατασκευασμένες από ύφασμα αλλά στην πραγματικότητα δεν είναι.
Πρόκειται για ίνες πολυπροπυλενίου, οι οποίες δεν έχουν υφανθεί αλλά έχουν κολληθεί μαζί σε διάφορες στρώσεις με μηχανική ή θερμική διεργασία.
Το πολυπροπυλένιο, γνωστό σαν PP είναι ένα από τα υποπροϊόντα του ακατέργαστου πετρελαίου και για την παραγωγή του δεν χρησιμοποιείται νερό, έτσι αποτρέπεται μια επακόλουθη ρύπανση των υδάτων.

Το υλικό αυτό είναι ανακυκλώσιμο, μπορεί να αποσυντεθεί με φυσικές διεργασίες χωρίς να παράγει επιβλαβείς για το περιβάλλον ρύπους και είναι μη τοξικό.
Το ύφασμα non woven είναι υποαλλεργικό, αναπνέον, ελαφρύ, αδιάβροχο, με βαμβακερή αίσθηση και εξαιρετικά απαλό. Επίσης έχει μεγάλη αντοχή στη χρήση (δεν σχίζεται) και είναι ιδανικό υλικό για συσκευασία, διαφήμιση και αγορές.

Τα πλεονεκτήματα της χρήσης τσαντών από non woven είναι η υψηλή τους ποιότητα, το ανταγωνιστικό κόστος αγοράς τους και η διαθεσιμότητά τους σε πολλά χρώματα και σχέδια.

Γιατί να χρησιμοποιώ non woven τσάντες για τις ογορές μου;

Σκέψου ότι:

  • Η μέση επαναχρησιμοποιούμενη τσάντα έχει διάρκεια ζωής πάνω από επτακόσιες πλαστικές σακούλες!
  • Κατά τη διάρκεια μιας ζωής, η χρήση των επαναχρησιμοποιούμενων τσαντών από ένα μόνο άτομο θα εξοικονομήσει πάνω από 22.000 πλαστικές σακούλες!
    Δεν είναι αυτό κίνητρο;